Світовий банк інвестує в українську енергосистему понад 200 млн доларів

Читать на русском
Україна та Світовий банк домовилися про інвестиції у понад 200 млн доларів у сфері енергосистеми.
GrowHow

Україна та Світовий банк домовились про залучення 211 млн доларів на реалізацію інвестиційного проєкту «Укргідроенерго» з підвищення стійкості енергосистеми.

Про це повідомили у Міністерстві енергетики.

«Ми офіційно завершили переговорний процес і підписали протокол переговорів. Реалізація проєкту сприятиме підвищенню надійності роботи української енергосистеми, виконанню вимог щодо функціонування в синхронному режимі з європейськими мережами та міжнародних зобов’язань у сфері скорочення викидів парникових газів», – розповів перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко.

Планується залучення 177 млн доларів з боку Світового банку та 34 млн доларів від Фонду чистих технологій.

В межах проєкту передбачено встановлення:

  • систем акумулювання енергії потужністю 197 МВт на 4 об’єктах ПрАТ «Укргідроенерго» (Київській ГАЕС, Канівській ГЕС, Кременчуцькій ГЕС і Середньодніпровській ГЕС);

  • CЕС потужністю 35,9 МВт як резервного джерела енергопостачання власних потреб енергогенерувального обладнання ГЕС/ГАЕС і для зарядження акумуляторів;

  • на Дністровській ГЕС акумуляторів потужністю 15 МВт, як джерела для зарядження місцевого електротранспорту, а також СЕС потужністю 28 МВт як резервного джерела енергопостачання власних потреб енергогенерувального обладнання і для зарядження акумуляторів.

Збитки і прибутки: які результати діяльності найбільших енергокомпаній за останні 6 роківЩо про діяльність найбільших енергетичних компаній свідчить фінансова звітність, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Таке оновлення дозволить надати оператору системи передачі – НЕК «Укренерго» додатковий резерв підтримки частоти та розширити регулюючий діапазон автоматичного резерву відновлення частоти.

Це є необхідними для забезпечення надійного та сталого функціонування об’єднаної енергосистеми України, дотримання операційної безпеки та якості електричної енергії.

Нагадаємо, що 2 червня Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо доцільності залучення зовнішнього фінансування для впровадження цього інвестиційного проєкту.

Раніше у Міністерстві фінансів повідомили, що Україна і Світовий банк обговорюють підготовку до запуску п'яти спільних проєктів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: