Україна може отримати допомогу Світового банку на п'ять нових проєктів

Читать на русском
Україна і Світовий банк обговорюють підготовку до запуску п'яти спільних проєктів. У Міністерстві фінансів розповіли подробиці.
epravda.com.ua

Україна і Світовий банк обговорюють підготовку до запуску п'яти спільних проєктів. У Міністерстві фінансів розповіли, про що йде мова.

Як повідомили в Мінфіні, сьогодні міністр фінансів Сергій Марченко та віцепрезидент СБ у справах Європи і Центральної Азії Анна Б'єрде обговорили плани співпраці на найближче майбутнє - підготовку до запуску п'яти нових спільних проєктів.

Світовий банк підвищив прогноз зростання ВВП УкраїниСвітовий банк підвищив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України в 2021 році до 3,8 відсотків.

Так, на розгляд Ради директорів СБ найближчим часом планується винести фінансування таких проєктів: «Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні», «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів», «Київська міська мобільність», «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в «Укргідроенерго» і додаткове фінансування проєкту «Доступ до довгострокового фінансування» для Укрексімбанку.

«На сьогоднішній день вибірка коштів в рамках портфелю Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР), порівняно із іншими міжнародними фінансовими організаціями, є найбільшою - станом на 01.01.2021 року склала $693,55 млн. і це у 2,3 разу більше, ніж рік тому», - додали в Мінфіні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна може отримати кредит від Світового банку на закупівлю вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: