Міненерго оцінило модернізацію ТЕС у 4 млрд євро

Читать на русском
На модернізацію українських теплоелектростанцій необхідно 4,3 млрд євро. У Нацплані передбачена модернізація більш ніж 90 установок.
Фото - ДТЕК.

На модернізацію українських теплоелектростанцій необхідно 4,3 млрд євро.

«На сьогодні ми не перевищуємо наші міжнародні зобов'язання за жодним з викидів. Але вже починаючи з 2025 року, якщо ми нічого не будемо робити, ми будемо перевищувати ці показники, і це призведе до порушення наших зобов'язань», - розповів заступник міністра енергетики Максим Немчінов під час форуму «Україна 30».

Опалювальний сезон: як змінювалися запаси вугілля на українських ТЕС за останні п’ять роківНа початку лютого 2021-го запасів вугілля на теплових електростанціях було на 80 відсотків менше, ніж у попередньому році.

Нині в Нацплані передбачена модернізація більш ніж 90 установок. Це буде коштувати 4,3 млрд євро.

У Міненерго зазначають, що за 1990-2016 роки в Німеччині вклали в екомодернізацію 19 млрд євро, в Польщі - 11 млрд євро, в Чехії - 7 млрд євро.

«Зараз міністерство працює над розробкою механізму фінансування заходів щодо екомодернізації - за рахунок чого ми будемо проводити екологічну модернізацію обладнання», - підсумував чиновник.

Нагадаємо, Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, відмовилася від імпорту електроенергії з Росії та Білорусі на чотири місяці – до 1 жовтня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: