Шмигаль розповів, коли буде запущений Фондовий ринок в Україні

Читать на русском
Кабінет Міністрів, ЄБРР, ACC і USAID уклали Меморандум про створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу і товарних ринках
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Фондовий ринок в Україні планується запустити паралельно з другим рівнем накопичувальної пенсійної системи. Це посприяє його розвитку. Разом з ринком в країні почне розвиватися товарна біржа.

Про це написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook у суботу, 12 червня.

«Фондовий ринок планується запускати паралельно з другим рівнем накопичувальної пенсійної системи, що сприятиме його розвитку. Також, в рамках концепції створення Фондового ринку планується розвиток товарної біржі, де відбуватиметься торгівля сільськогосподарською продукцією, енергетичними товарами тощо. Створення разом з інституційними інвесторами та міжнародними партнерами єдиного товарного ринку дозволить залучити на нього значно більше іноземних гравців, від чого точно виграє український бізнес і держава», - підкреслив Шмигаль.

Він нагадав, що Кабінет Міністрів, ЄБРР, ACC і USAID уклали Меморандум про створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу і товарних ринках.

«Це важливий крок для створення Фондового ринку в Україні. Наші громадяни отримають нові можливості у вигляді фінансових інструментів для заощадження та інвестування. Бізнес отримає довгостроковий і дешевший ресурс для розвитку власних підприємств. Підвищиться рівень прозорості та якість корпоративного управління. Держава отримає збільшення інвестицій - нові робочі місця - економічний розвиток» - додав Шмигаль.

8 червня Кабінет Міністрів підписав Меморандум про взаєморозуміння з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), Американською торговою палатою в Україні та Агентством США з міжнародного розвитку USAID. Документ передбачає створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу та організованих товарних ринках.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: