В Україні створять центр ринків капіталу – Шмигаль

Читать на русском
В Україні створять центр ринків капіталу. Кабмін підписав меморандум про взаєморозуміння з ЄБРР, Американською торговельною палатою в Україні та Агентством США з міжнародного розвитку.
Фото з відкритих джерел.

Кабінет міністрів підписав Меморандум про взаєморозуміння з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), Американською торговельною палатою в Україні та Агентством США з міжнародного розвитку USAID. Документ передбачає створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу та організованих товарних ринках.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram-каналі.

Денис ШмигальПрем'єр-міністр України
Шмигаль пообіцяв найближчим часом підписати меморандум про створення ринку капіталуСказано 22 січня 2021 р.Статус обіцянки: Виконано

Згідно з домовленостями, у наступні три роки в Україні планується створити інтегрований центр ринків капіталу та товарних ринків - Національну біржу з торгівлі капіталом і товарами (NEXT).

Нагадаємо, підписання меморандуму анонсувалося ще на початку 2021 року. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 22 січня у ході публічного обговорення Національної економічної стратегії-2030 заявив, що меморандум підпишуть «наступного тижня».

Раніше Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку підготувала проект створення УМФЦ (Українського міжнародного фінансового центру). Проєкт передбачає новий оншорний регіональний центр ринків капіталу та товарних ринків, який включатиме в свою структуру 5 установ.

Також ми писали, що МВФ знизив прогноз зростання світової економіки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: