Зеленський підписав закон про закупівлю ОГТСУ газу на біржі

Читать на русском
Зеленський підписав закон, яким вносяться зміни до закону про державні закупівлі, що дозволяють купувати Оператору ГТС України природний газ на біржі.
Фото з відкритих джерел.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким вносяться зміни до закону про державні закупівлі, що дозволяють купувати Оператору ГТС України (ОГТСУ) природний газ на біржі.

Відповідна інформація розміщена на сайті парламенту.

Наскільки подорожчало тепло та як працює ринок природного газу в УкраїніУ деяких регіонах централізоване опалення подорожчало майже вдвічі. Які постачальники мають найвищі тарифи.

Нагадаємо, Верховна рада у другому читанні 2 листопада 2020 року ухвалила законопроєкт №3176, яким вносяться зміни до закону про державні закупівлі, що дозволяють Оператору ГТС України (ОГТСУ), а також іншим державним і комунальним компаніям купувати природний газ на біржі.

Документ підтримали 300 народних депутатів.

Згідно з ним, створення можливостей купівлі ОГТСУ газу на біржі посприяє підвищенню ліквідності та розвитку гуртового ринку короткострокових стандартизованих продуктів під час купівлі газу для балансування системи.

Документ також дозволяє купівлю газу на біржі іншим державним і комунальним підприємствам, що дозволить їм економити кошти під час закупівлі газу для власних потреб.

«Слово і діло» розбиралося як формується тариф на централізоване опалення та як працює ринок природного газу в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: