У Туреччині збанкрутувала одна з найбільших криптобірж

Читать на русском
Турецька криптовалютна біржа Thodex припинила роботу, а її засновник Фарук Фатіх Озер поїхав з країни, прихопивши 2 млрд доларів інвесторів біржі.
Фото DW

Турецька криптовалютна біржа Thodex припинила роботу, а її засновник Фарук Фатіх Озер поїхав з країни, прихопивши 2 млрд доларів інвесторів біржі.

Про це повідомляє Bloomberg.

Thodex повідомила, що на п'ять днів припиняються всі операції на біржі. Причиною цього назвали передачу частини компанії зовнішнім інвесторам. Однак трейдери запідозрили біржу в шахрайстві і подали позов до суду. Влада намагалася знайти 27-річного засновника біржі Фарука Фатіха Озера, який втік з країни, однак місцезнаходження невідоме.

«Прокуратура Стамбула 23.04.2021 о 10.00 відправила «червоний» запит щодо розшуку Фарука Фатіха Озера, засновника криптовалютної біржі Thodex, який втік до Албанії», - повідомляє Bloomberg.

Ринок криптовалют: як в Україні та інших країнах регулюють віртуальні активиВ Україні хочуть легалізувати майнинг Bitcoin та інших криптовалют. Який правовий статус мають віртуальні гроші в країнах світу.

Крім цього, у рамках розслідування діяльності криптовалютної біржі Thodex 62 із 78 підозрюваних були затримані в результаті одночасної операції, яка проводилася у 8 провінціях Туреччини. 16-х підозрюють у втечі.

Нагадаємо, у Великій Британії розглядають можливість створення цифрової валюти, яка буде підтримуватися центральним банком країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: