РФ передасть Ірану супутник для відстеження потенційних військових цілей – WP

Читать на русском
Росія планує найближчим часом передати Ірану передовий супутник, який зможе відстежувати потенційні військові цілі.
Iran Trevel Agency

Російська Федерація планує передати Ірану новітню супутникову систему Канопус-V, яка дозволить відстежувати потенційні військові цілі на Близькому Сході і навіть за його межами.

Про це повідомив The Washington Post з посиланням на свої джерела, передає Reuters.

«Супутник дозволить безперервно контролювати об'єкти, починаючи від нафтопереробних заводів у Перській затоці й ізраїльських військових баз до іракських казарм, в яких розміщуються американські війська», – йдеться у повідомленні.

У той час, як Канопус-V продається для цивільного використання, лідери Корпусу вартових ісламської революції Ірану з 2018 року здійснили кілька поїздок до Росії, щоб допомогти в переговорах щодо угоди, стверджує видання.

Іран не зробив нічого, за що варто було б зняти з нього санкції – БлінкенПерш за все, нагадав держсекретар, заради зняття санкцій Іран повинен виконати свої зобов'язання з ядерної угоди.

Цієї весни російські експерти вирушили до Ірану, щоб допомогти навчити бригади, які управлятимуть супутником з нещодавно побудованого об'єкта недалеко від Караджа на захід від Тегерана.

«На супутнику буде встановлено російське обладнання, зокрема, камеру з роздільною здатністю 1,2 метра, що є значним поліпшенням порівняно з нинішніми можливостями Ірану, але все таки далеко не за якістю, що досягається американськими супутниками-шпигунами», – відзначили в WP.

У квітні 2020 року Стражі ісламської революції заявили, що вони успішно вивели на орбіту перший військовий супутник країни, що спонукало тодішнього державного секретаря США Майка Помпео закликати Тегеран до відповідальності, оскільки він вважав, що це дія суперечить резолюції Ради Безпеки ООН.

Повідомлення WP було опубліковано за кілька днів до зустрічі президента США Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна в Женеві.

Також це стосується того, що Іран і США ведуть непрямі переговори про відновлення ядерної угоди 2015 року, покликаної обмежити ядерну програму Ірану в обмін на ослаблення економічних санкцій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: