Іран не зробив нічого, за що варто було б зняти з нього санкції – Блінкен

Читать на русском
Перш за все, нагадав держсекретар, заради зняття санкцій Іран повинен виконати свої зобов'язання з ядерної угоди.
Ентоні БлінкенReuters

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що знімати з Ірану санкції поки що рано, оскільки Тегеран не зробив нічого, що варто було б скасування санкцій.

Про це повідомляє Reuters.

Перш за все, нагадав держсекретар, заради зняття санкцій Іран повинен виконати свої зобов'язання з ядерної угоди.

«Іран, я думаю, знає, що йому потрібно зробити, щоб повернутися до дотримання вимог в ядерній галузі. Ми ще не бачили чи готовий і чи бажає Іран прийняти рішення про те, що він повинен зробити», - сказав Блінкен.

При цьому держсекретар додав, що є прогрес у переговорах і варто очікувати, що Іран і США можуть повернутися до початкових умов Угоди.

«Тоді ми зможемо використовувати це в якості основи, щоб подивитися, як зробити угоду потенційно більш тривалою і сильнішою, а також зайнятися цими іншими питаннями, будь то підтримка Іраном тероризму... його дестабілізуюча підтримка різних маріонеток по всьому Близькому Сходу», - сказав Блінкен.

Раніше керівник пресслужби Держдепу Сполучених Штатів Нед Прайс заявив, що Вашингтон готовий скасувати санкції проти Тегерана, які суперечать СВПД щодо іранської ядерної угоди.

До цього президент Ірану Хасан Роухані заявив на черговому засіданні уряду, що Іран запевнив, що повернеться до виконання зобов'язань з ядерної угоди, як тільки США відновлять свою участь у спільному всеосяжному плані дій в повному обсязі.

Нагадаємо, Іран почав процес збагачення урану до 60% на розташованому над землею заводі в Центральному регіоні країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: