Підкуп голови Фонду держмайна: ВАКС призначив засідання

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно колишнього заступника керівника одного з обленерго у спробі підкупу.
Дмитро Бабич

Вищий антикорупційний суд призначив на 2 липня підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього першого заступника генерального директора «Миколаївобленерго» Дмитра Бабича у спробі підкупу голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Таке рішення ухвалив 4 червня ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У кримінальному провадженні за обвинуваченням (Дмитра Бабича – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу України, призначити відкрите підготовче судове засідання на 2 липня», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 8 грудня 2020 року НАБУ спільно зі САП викрили Бабича на спробі підкупу голови Фонду держмайна Сенниченка. За версією слідства, затриманий запропонував очільнику ФДМУ 100 тисяч доларів за призначення на посаду генерального директора «Миколаївобленерго». Гроші він планував передати двома частинами: 50 тис. дол. до та решту – після призначення.

Заохочуючи керівника Фонду держмайна пристати на свою пропозицію, Бабич пообіцяв йому після призначення щомісячно надавати неправомірну вигоду у 200 тис. дол. як частину «тіньового» прибутку, отриманого на своїй посаді.

Раніше ВАКС визначав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

Нагадаємо, до цього НАБУ завершило розслідувати іншу справа підкупу голови Фонду держмайна. Пізніше САП направила її до суду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: