Антикорупційний суд призначив адвоката обвинуваченому експрокурору ГПУ

Читать на русском
Антикорупційний суд через незалучення самим обвинуваченим колишнім прокурором нового захисника призначив йому безоплатного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив обвинуваченому в одержанні хабаря колишньому прокурору відділу Генеральної прокуратури України Володимиру Дергунову безоплатного захисника.

Таке рішення 25 травня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві призначити захисника (Володимиру Дергунову – ред) у кримінальному провадженні щодо його обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 ККУ», – йдеться в ухвалі.

За версією слідства, Дергунов як старший прокурор групи прокурорів в одному з кримінальних проваджень вимагав 20 тисяч доларів за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, на умовах призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням. У разі відмови від «пропозиції» старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк 11-12 років.

За умовами «угоди», 20 тис. дол. старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами. Перший – 15 тис. дол. – як завдаток, решта – перед скеруванням до суду укладених між ним як прокурором у кримінальному провадженні та підозрюваними угод про визнання винуватості.

Нагадаємо, Дергунова затримали на отриманні хабара. Пізніше, суд відправив його під домашній арешт, а також відсторонив від посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: