У Болгарії продовжують шукати винищувач, який упав в море

Читать на русском
Болгарські військові продовжують пошук МіГ-29, що впав у Чорне море під час навчань. Доля пілота невідома.
wikipedia.org

Болгарські військові продовжують операцію з пошуку зниклого пілота винищувача МіГ-29, який під час навчань упав у Чорне море. Шансів знайти льотчика живим практично немає.

Про це в четвер, 10 червня, заявив міністр оборони технічного уряду країни Георгі Панайотов в інтерв'ю Болгарському національному телебаченню.

У Польщі під час навчань помилково обстріляли винищувачУ Польщі під час навчань винищувач МіГ-29 ВПС помилково обстріляв літак, який летів з ним в парі.

«Операція з пошуку зниклого у водах Чорного моря МіГ-29 триває. Обстежена територія площею близько 20 морських миль. Сьогодні дно моря буде додатково досліджено з використанням гідролокатора. З урахуванням тривалого часу, що минув після втрати зв'язку з пілотом майором Терзієва, ймовірність того, що він буде знайдений живим і здоровим мінімальна, ми повинні бути готові прийняти найгірше», - сказав міністр.

Панайотов звернув увагу на те, що рятувальники так і не отримали сигналу від маяка катапульти в момент аварії, що підтверджує раптовість події.

«Перевіряємо всі можливі причини інциденту, хочемо встановити справжню картину події, на даний момент веде версії немає. Літак перед польотом був технічно справний», - додав він.

Нагадаємо, винищувач МіГ-29 ВПС Болгарії при виконанні завдання з ураження цілі в нічних умовах на навчаннях «Шабла-21» у середу зазнав аварії в Чорному морі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: