У Лівії під час параду розбився винищувач МіГ-21, пілот загинув

Читать на русском
Літак пілотував найкращий льотчик лівійської армії; якби він не відвів літак убік, міг загинути весь лівійський генералітет
МіГ-21 ВПС ЛівіїВідкрите джерело

У Лівії 29 травня під час військового параду в місті Бенгазі розбився винищувач Військово-Повітряних сил країни МіГ-21, пілот загинув.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело у ВПС Лівії.

«Винищувач МіГ-21 зазнав аварії під час військового параду Лівійської національної армії (ЛНА) в Бенгазі, пілот - бригадний генерал Джамаль бен Амер - загинув» - сказано в повідомленні.

Причиною падіння літака вказують технічну несправність літака. Відзначається, що якби пілот ціною власного життя не відвів літак убік, винищувач міг впасти на трибуну, на якій знаходилося все військове керівництво ЛНА, в тому числі фельдмаршал Халіфа Хафтар.

При цьому бен Амера називали кращим пілотом ЛНА. Він вже пережив один крах МіГ-21 у 2019 році.

Раніше вертоліт ВПС Зімбабве Agusta Bell 412 розбився в провінції Східний Машоналенд. В результаті аварії загинули чотири людини.

Нагадаємо, в Румунії сталася чергова авіакатастрофа з винищувачем національних Військово-Повітряних сил МіГ-21. Льотчику вдалося своєчасно катапультуватися, він був госпіталізований.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: