Справу полігону «Широкий лан» скеровано до суду

Читать на русском
Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ було скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення колишніх посадовців ЗСУ.

Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ було скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення колишніх посадовців ЗСУ та двох представників приватного товариства у розтраті понад 37 млн грн під час облаштування військового полігону «Широкий лан».

Про це повідомляє пресслужба САП у вівторок, 20 квітня.

В ході досудового розслідування встановлено, що у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України (далі Головного КЕУ ЗСУ), начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з директором та бенефіціарним власником приватного товариства, організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області.

Попри те, що роботи з облаштування польового табору фактично не були виконані, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні на рахунки компанії коштів.

Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн гривень, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними у справі експертизами.

Дії колишніх службовців Збройних сил України та представників приватного товариства кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст. 191, ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

На сьогодні досудове розслідування у справі закінчено. Обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексначальника ГКЕУ ЗСУ Олега Галушка, начальника управління ГКЕУ ЗСУ Сергія Чагарного, ексначальника відділу ГКЕУ ЗСУ Віктора Антонущука, бенефіціара приватної компанії «РІСТ» Романа Баликіна та ексдиректора цієї фірми Костянтина Чепусова. Троє з підозрюваних вносили застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: