ВАКС вчергове продовжив обов'язки двом підозрюваним у справі «Широкого лану»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків двох підозрюваних.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 25 березня строк дії обов'язків колишнього директора приватної фірми «РІСТ» Костянтина Чепусова та ексвласника компанії Романа Баликіна, яких НАБУ і САП підозрюють у справі розтрати 37 млн грн, виділених на облаштування полігону «Широкий лан».

Такі рішення 25 січня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє пресслужба суду.

«25 січня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора та продовжила строк дії процесуальних обов'язків, покладених на колишніх керівників приватної фірми. Строк дії обов'язків – до 25 березня», – інформують у суді.

За даними ВАКС, підозрюваним продовжили дію таких обов'язків: прибувати за першою вимогою; не відлучатися із Києва; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи, а також утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками.

Як відомо, ВАКС відпустив Баликіна під 2,1 млн грн застави з обов'язками. Вказану суму за нього внесли. Також відпустили під 1,26 млн грн застави з обов'язками і Чепусова.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'яти особам у завданні збитків під час будівництва полігону «Широкий лан». За версією слідства, у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з представниками приватного товариства «Ріст», а саме його директором та бенефіціарним власником, організували приймання робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області.

У НАБУ зазначили, що попри фактичне невиконання робіт з облаштування польового табору, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні коштів на рахунки компанії. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн грн, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними в справі експертизами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: