Полігон «Широкий лан»: ВАКС відмовив в оскарженні підозри

Читать на русском
Колишній керівник приватної компанії спробував оскаржити вручену йому підозру у причетності до заволодіння 37 млн грн.

Колишній директора приватної фірми «РІСТ» Костянтин Чепусов намагався оскаржити вручене йому детективами Національного антикорупційного бюро повідомлення про підозру у справі розтрати 37 млн грн, виділених на облаштування полігону «Широкий лан».

Втім Вищий антикорупційний суд та апеляційна палата ВАКС йому відмовила, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат Чепусова Олександр Алексеєнко подав скаргу на повідомлену підозру. Однак 16 жовтня ВАКС не відкрив провадження за його скаргою. Тому захисник ексдиректора фірми «РІСТ» подав на таке рішення апеляцію, яку 2 листопада АП ВАКС залишила без задоволення.

Нещодавно НАБУ і САП завершили розслідування справи полігону «Широкий лан» і відкрили стороні захисту матеріали розслідування.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'яти особам у нанесенні збитків під час будівництва полігону «Широкий лан». За версією слідства, у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з представниками приватного товариства «Ріст», а саме його директором та бенефіціарним власником, організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексначальника ГКЕУ ЗСУ Олега Галушка, начальника управління ГКЕУ ЗСУ Сергія Чагарного, ексначальника відділу ГКЕУ ЗСУ Віктора Антонущука, бенефіціара приватної компанії «РІСТ» Романа Баликіна та ексдиректора цієї фірми Костянтина Чепусова.

У НАБУ зазначили, що попри фактичне невиконання робіт з облаштування польового табору, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні коштів на рахунки компанії. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн грн, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними в справі експертизами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: