Підкуп голови Держгеокадастру: з підозрюваного зняли браслет

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд зняв електронний браслет, але продовжив до 9 червня дію інших обов'язків Олексія Ковальова, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у спробі підкупу голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Романа Лещенка.

Таке рішення 13 квітня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС заарештував виконувача обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Юрія Климка та його посередника Олексія Ковальова. Пізніше за них внесли заставу для виходу з-під арешту. Після чого на підозрюваних поклали обов'язки.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків Ковальова прокурор САП просив їх продовжити. Так, суд продовжив строк дії обов'язків до 9 червня, а саме: прибувати за першим викликом; не відлучатися за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з Климком та свідками з приводу обставин, викладених у підозрі та здати на зберігання закордонні паспорти.

Водночас з Ковальова зняли електронний браслет, тому що прокурор САП не довів потребу у його носінні. На думку судді, інші обов'язки разом із заставою в достатній мірі зможуть забезпечити його належну процесуальну поведінку.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали виконувача обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Юрія Климка за підозрою у спробі підкупу голови Держгеокадастру.

За версією слідства, він разом із посередником Олексієм Ковальовим планували передати 170 тисяч доларів неправомірної вигоди Лещенку за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам. Їх затримали після передачі другого траншу на загальну суму 51,9 тис. грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: