Суд виправдав ексчиновника ОДА, який прославився тунелями із золотом

Читать на русском
Слідство вважало, що Романчук винен у зловживанні впливом, сам ексчиновник заперечував свою провину
Романчук на судіct.mk.court.gov.ua

У Миколаєві суд прийняв рішення виправдати колишнього першого заступника глави Миколаївської обласної державної адміністрації Миколи Романчука, якого звинувачували у зловживанні впливам по змові з групою осіб. Романчук прославився тим, що під час обшуку правоохоронці знайшли у нього вдома тунелі під землею, в яких стояли сейфи з золотом.

Про це повідомляється на сайті Миколаївського центрального районного суду.

Слідство наполягало на тому, що Романчук, будучи першим заступником голови ОГА, пропонував керівнику ТОВ вплинути на прийняття керівництвом і депутатами Миколаївської обласної ради рішення про узгодження спеціальних дозволів на розробку промислового родовища вапняку - за хабар. Сам ексчиновник всі п'ять років, протягом яких велося виробництво, заперечував свою провину.

В СБУ розповіли, які скарби знайшли у заступника голови Миколаївської ОДАПід час обшуків у маєтку першого заступника голови Миколаївської ОДА співробітники СБУ знайшли чимало валюти та дорогоцінностей.

«Дослідивши матеріали справи, колегія суддів дійшла до висновку про низку грубих порушень органом досудового слідства норм КПК України, що призвело до визнання низки доказів сторони обвинувачення, зокрема матеріалів НСРД, недопустимими, що позбавляє суд можливості використовувати їх під час ухвалення вироку. Водночас встановлено, що у ході досудового розслідування було порушено норми підслідності та воно здійснювалось неуповноваженим органом. Суд дійшов висновку, що органом досудового слідства недоведено, вчинення кримінального правопорушення, в якому обвинувачувався Микола Романчук. З урахуванням досліджених доказів, колегія суддів постановила визнати Миколу Романчука невинуватим та виправдати, скасувати ухвали про накладення арешту на майно вилучене під час обшуку за місцем проживання та роботи, скасувати обраний щодо Миколи Романчука запобіжний захід у виді застави в сумі 512 тис. гривень», - сказано на сайті суду.

НикВести: Романчук расплакался в суде, услышав, что он полностью оправданНикВести HD

Нагадаємо, 3 червня 2016 року військова прокуратура Південного регіону спільно з СБУ затримала першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації, Героя України Миколи Романчука і ще трьох чиновників при спробі отримання хабаря в розмірі 90 тис. дол. У процесі обшуку вдома у Романчука був знайдений цілий тунель з грошима і коштовностями.

11 червня 2016 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що військова прокуратура України планує завершити розслідування справи Миколи Романчука за півтора місяця. З того моменту пройшло майже п'ять років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: