У справі заступника губернатора Миколаївської області Романчука зникли речові докази

Читать на русском
Заступник губернатора Миколаївської області Микола Романчук, який прославився в Україні після того, як правоохоронці знайшли під його будинком підземні тунелі із сейфами, може уникнути кримінальної відповідальності.

Заступник губернатора Миколаївської області Микола Романчук, який прославився в Україні після того, як правоохоронці знайшли під його будинком підземні тунелі із сейфами, може уникнути кримінальної відповідальності.   Під час судового розгляду з його справи раптово зникли речові докази, повідомляє «Четверта влада», передає «Слово і Діло».

Луценко назвав країну, де заарештували півтонни «золота Януковича»Луценко розповів, у якій країні були заарештовані понад півтонни золота, викраденого оточенням колишнього президента Януковича.

Гроші в сумі 80 тисяч доларів, які Романчук нібито отримав як хабара, були арештовані постановою суду в червні 2016 року, проте 5 вересня 2017 року під час судового засідання в Миколаєві з'ясувалося, що купюри були замінені на фальшиві.

Як відомо, новина про те, що заступника голови Миколаївської ОДА Миколу Романчука спіймали на великому хабарі, з'явилася в ЗМІ 6 червня 2016 року. Її в ефірі одного з українських телеканалів озвучив головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Хабар у розмірі 80 тисяч доларів тоді нібито отримав помічник Романчука.

1 серпня 2016 року військова прокуратура Південного регіону завершила досудове розслідування в кримінальному провадженні.

Згодом, під час судового засідання 5 вересня 2017 року, в Центральному міському суді Миколаєва з'ясувалося, що справжні гроші зі справи зникли, а на їхньому місці опинилися фальшиві купюри.

Відповідальними за зберігання речових доказів за законом є працівники Військової прокуратури. Адвокати підсудних вважають, що речові докази були ними викрадені, оскільки співробітники Військової прокуратури не заявляли про зникнення грошей. На цій підставі захист підсудних уже подав клопотання про закриття кримінального провадження через відсутність достатніх доказів.

Нагадаємо, що Микола Романчук був затриманий за підозрою в отриманні хабара 3 червня 2016 року. Під час обшуку під його будинком були виявлені підземні тунелі із сейфами, в яких були старовинні ікони й злитки золота.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: