Шашлик від президента: у мережі обговорюють зустріч Зеленського з журналістами

Читать на русском

Володимир Зеленський нагодував журналістів шашликом напередодні професійного свята. Реакція соцмереж – в добірці.
twitter.com/ZelenskyyUa
Президент Володимир Зеленський напередодні Дня журналіста зібрав деяких представників ЗМІ та частував їх «власноруч приготовленим шашликом».

«Провів день разом із журналістами напередодні їхнього професійного свята. На цей раз – шашлик, приготовлений власноруч, відмінна погода і, як завжди, дружня атмосфера. Розмова без табу, гострі питання і мої чесні відповіді. Приємно, що такі зустрічі стали вже доброю традицією. Завжди відкритий для запитань журналістів. Переконаний, що чесний діалог – це головна ознака демократичної держави», – написав Зеленський.

На зустрічі були журналісти 1+1, каналу «Україна», BBC Україна, УНІАН, «Бабеля», «Української правди», «Інтерфаксу», ICTV та інших видань. Також на захід прийшли Андрій Єрмак і Михайло Подоляк.

«Слово і діло» зібрало, що в соцмережах думають про шашлики від Зеленського.

«А я дивлюся, у Зе люблять заїдати проблеми. У перший рік президентства президент кликав журналістів на шаурму, тепер ось – на шашлики. Просто з набитими ротами незручно ставити незручні запитання. Якими стравами будуть задобрювати журналістів через рік? Варениками? По одній штуці на кожного. Відразу на вході. В кишеню. І на додачу табличка – «працюю за їжу», – написала Анастасія Товт.

«Там не стають друзями (як наївно думають деякі журналісти) і не дають клятв вірності. Частина журналістів, які там бувають, і так про кожну влади пишуть добре. Їм кажуть – вони роблять. Частина ходить, щоб отримати контакти, дізнатися щось важливе, домовитися про інтерв'ю. Журналісти не вороги влади. Вони просто її контролюють і пишуть, що не так. Чи можна раз на рік зустрічатися з людиною, яку контролюєш? Так. Чи може така людина виписувати тобі грамоту за роботу? Ну, це дивно, але не смертельно. Фото журналістів, які обнімаються з владою, з боку виглядають не дуже? Для багатьох – так. Рівно тому ж, чому колись дратували регіонали і депутати Тимошенко, які обіймаються після публічних баталій», – написала Катерина Коберник.

«Завдання ЗМІ добувати інформацію і публічно озвучувати її. Якщо ЗМІ не комунікують з владою, то тоді у них зменшується кількість джерел інформації. А це ставить пресу в заздалегідь програшне становище. Тому прихід на шашлики до Зеленський не зашквар. Тим більше, що там була різна публіка. Були там ті, хто на контракті або облизують шостого президента, були ті, хто подає інформацію або ті, яких в ОП не сильно люблять, але змушені рахуватися. Тому у мене немає жодної претензії до представників ЗМІ, які пішли на це спілкування з шашликами. Частина з них сказали, що отримали нову та цікаву для них інформацію. Значить пішли не дарма і з користю. А ось до ОП і Зеленського моя претензія більш ніж обґрунтована. Якщо вони боягузливо не запросили тих, хто в жорсткій опозиції до них і висвітлює всі їхні факапи не так, як це пишуть у темниках з Банкової, то це боягузтво і слабкість», – вважає Борислав Береза.

Нагадаємо, 20 травня Володимир Зеленський провів пресконференцію. Про що говорив президент, можна почитати тут.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: