Справа MH17: США остаточно відмовилися передати супутникові знімки ракети «Бук»

Читать на русском
У Нідерландах тривають слухання у справі катастрофи МН17. США остаточно відмовили суду в Гаазі передавати знімки запуску ракети Бук.
Громадське телебачення

Сполучені Штати Америки остаточно відмовили суду в Гаазі передавати знімки запуску ракети «Бук», який фігурує у справі про катастрофу літака MH17 на Донбасі.

Про це повідомляє нідерландське видання De Stentor.

Під час судового розгляду Міністерство юстиції Нідерландів заявило, що американці дали доступ до знімків представнику прокуратури, але не передаватимуть їх до суду.

Незабаром після катастрофи 17 липня 2014 року тодішній держсекретар США Джон Керрі повідомив, що супутникові знімки показали траєкторію польоту ракети «Бук» у напрямку до пристрою.

Катастрофа MH17: як відбуваються судові слухання в ГаазіУ Гаазі майже рік триває суд у справі про катастрофу MH17 над Донбасом. Основні події – на інфографіці.

Американці опублікували зображення, на якому було завдано цей трек, але не вихідні зображення і дані. Вони надали доступ представнику прокуратури.

«Він (представник прокуратури, - ред.) отримав брифінг розвідки в США від кількох офіційних осіб, а також мав доступ до різних секретних і несекретних документів. Частина основних метаданих і даних досліджень не була надана йому для перевірки», – зазначили в міністерстві.

І родичі загиблих, і суд просили США розкрити основну інформацію, однак Штати відмовився забезпечувати подальшу співпрацю з міркувань захисту джерел розвідки.

Нагадаємо, у Нідерландах 7 червня розпочалися слухання по суті у справі про збитий над Донбасом малайзійський літак рейсу MH17.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: