Що дасть COVID-сертифікат українцям всередині країни – пояснення уряду

Читать на русском
В уряді пояснили, для чого потрібен сертифікат вакцинації проти коронавірусу всередині країни
Обласне управління охорони здоров'я

Сертифікат, який свідчить про повну вакцинацію проти коронавірусу, стане корисним і всередині країни. Міністерство охорони здоров’я вже неодноразово допускало низку привілеїв для тих, хто матиме такий документ.

У Міністерстві цифрової трансформації розповіли РБК-Україна, що уряд вже планує розробити ще й внутрішню версію сертифікату про вакцинацію.

«Уряд ще має ухвалити рішення про те, коли і за яких обставин його використовуватимуть. Можливо, для відвідування таких масових заходів, як концерти», – розповіли у відомстві.

Один з варіантів, який розглядають у Міністерстві охорони здоров'я – застосування COVID-сертифікатів у регіонах червоної зони.

Заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Ярослав Кучер заявив, що це допоможе згладити економічний удар від локдауну.

«Тоді ми вже не будемо повально закривати всі громадські заклади. Якщо в закладі персонал щеплений або у них є антитіла, ми його не закриємо і пускатимемо туди вакцинованих людей. Якщо епідемічна ситуація вимагатиме закриття торгових центрів або громадського транспорту – ми їх закриємо для тих, хто не провакцинований. Всі ці приклади дуже умовні, але якось так повинно бути», – уточнив Кучер.

Відповідну постанову Кабінет міністрів зможе розробити та оприлюднити не раніше липня.

Раніше МОЗ повідомив, що українці за потреби зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

«Слово і діло» також писало, які країни можуть відвідати українці у 2021 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: