Україна нарощує темпи вакцинації проти коронавірусу – Шмигаль

Читать на русском
Протягом суботи на неділі діють 10 центрів вакцинації населення, де громадянам за їх бажанням роблять щеплення проти COVID-19.
Фото: AFP

Протягом суботи на неділі діють 10 центрів вакцинації населення, де громадянам за їх бажанням роблять щеплення проти COVID-19.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

«Україна нарощує темпи вакцинування населення проти COVID-19. Цими вихідними центри масової вакцинації запрацювали вже в 10 містах. До Києва, Одеси й Львова, у яких такі центри запрацювали минулого тижня, доєдналися Тернопіль, Полтава, Кременчук, Лубни, Миргород, Горішні Плавні та Рівне», – йдеться в повідомленні.

В Україні відкриють 10 центрів масової вакцинації: як, де та коли можна отримати безкоштовну вакцинуДе можна безкоштовно вакцинуватися і який препарат пропонує держава, читайте в матеріалі Слово і діло.

Також у будні триває активна вакцинальна кампанія військових, лікарів, працівник соціальної сфери, вчителів та осіб, що старші 65 років. Шмигаль зазначає, що тижня Україна отримала ще понад 705 тисяч доз вакцини AstraZeneca в межах ініціативи COVAX. Її використовуватимуть насамперед для людей, які зробили вже перше щеплення та мають отримати другу дозу.

«Серед іншого, Україна отримає вакцину від Сполучених Штатів. США оголосили про план розподілу 25 млн доз серед різних країн світу. Україна в цьому плані посідає пріоритетне місце», – додає він.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 5 травня, зафіксовано 937 нових випадків захворювання на коронавірус. Серед них – 50 дітей та 28 медпрацівників.

За добу, 5 червня, у київському центрі вакцинації, розташованому у Міжнародному виставковому центрі, щеплення проти коронавірусу вакциною CoronaVac отримали понад 2500 людей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: