Малюська розповів, хто першим може потрапити до реєстру олігархів

Читать на русском
До реєстру олігархів першими можуть потрапити Ігор Коломойський та п'ятий президент України Петро Порошенко.

До реєстру олігархів першими можуть потрапити Ігор Коломойський та п'ятий президент України Петро Порошенко.

Вони обидва підпадають під відповідні критерії, заявив міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі Свобода слова Савіка Шустера.

Міністр зазначає, що в законопроекті зазначено, що якщо бізнес-партнер олігарха є чиновником, який включений до списку, наприклад, народним депутатом, то він, відповідно, має вплив на політичне життя.

Деолігархізація за законом: як Зеленський хоче обмежити вплив олігархів та наскільки це реальноЯк президент пропонує боротися з олігархією та чи вдасться йому це зробити, розбиралося Слово і діло.

«Партнерів пана Коломойського, офіційних, у Верховній раді є, і не один. Тому пан Коломойський точно потрапляє», - сказав малюська.

Також до реєстру може потрапити Порошенко, який «відповідає всім критеріям».

«Закон не писався під окрему людину. Закон писався під олігархічну систему, і він має наслідки. Якщо ви не хочете потрапити до реєстру - позбудьтеся від впливу на політичне життя, залишайтеся зі своїми активами, не підходьте до політики, до ЗМІ», - переконаний міністр.

Раніше малюська повідомив про те, що законопроект про олігархів, який президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради, в разі ухвалення передбачатиме дуже жорсткі заходи щодо олігархів, які спробують приховати свої активи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: