У «Слузі народу» назвали строки голосування за закон про олігархів

Читать на русском
Голосування за президентський законопроект про олігархів в першому читанні має відбутися до закінчення сесії парламенту.

Голосування за президентський законопроєкт про олігархів у першому читанні має відбутися до закінчення сесії парламенту.

Про це сказала заступник голови фракції Слуга народу Євгенія Кравчук у коментарі для Інтерфакс-Україна в четвер, 3 червня.

«З огляду на те, що цей законопроект невідкладний, то він автоматично вноситься до порядку денного сесії, і в принципі за термінами ми встигаємо до середини липня, поки триває ця сесія, проголосувати його в першому читанні», - зазначила Кравчук.

Вона прогнозує, що розгляд законопроєкту в залі засідань парламенту буде непростим.

Мінус Медведчук: як Зеленський за допомогою закону хоче знищити в Україні олігархатЯк Володимир Зеленський буде знищувати олігархат в Україні і які в цьому є ризики, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Я прогнозую, що буде велика битва, оскільки паралельно з цим законопроектом поданий ще законопроект Кабінету міністрів, який, власне, стосується підвищення податків для великого бізнесу... Він буквально вчора був зареєстрований, і я б розглядала це як пакетне (пакет законопроектів - ред. ), хоча це різні комітети (комітети парламенту, які готують законопроекти до розгляду на пленарному засіданні - ред.), але вони між собою по філософії пов'язані», - сказала Кравчук.

Вона підкреслила, що законопроєкт про олігархів - це тільки перший крок до того, «щоб називати речі своїми іменами»: «всі все знають, і політики, і журналісти політичні, але в слух ніхто про це не говорить».

«Це перший крок. Після нього або паралельно мають бути внесені зміни до антимонопольного законодавства, до закону про політичні партії, до антикорупційного законодавства, щоб ці блоки, які прописані у рамках цього законопроекту, потім працювали в різних частинах українського законодавства», - додала депутат.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський вніс до Ради даний законопроєкт.

Сьогодні текст президентського законопроєкту про олігархів з'явився на сайті парламенту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: