Байден зобов'язаний провести зустріч із Зеленським до саміту з Путіним – сенатор

Читать на русском
Запуск ПП-2 ставить Україну в вразливе становище і в цьому є вина Байдена, заявив представник Республіканської партії в Сенаті
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Президент США Джозеф Байден зобов'язаний провести зустріч з президентом України Володимиром Зеленським перед тим, як відправиться до Женеви на саміт з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це заявив представник Республіканської партії в комітеті Палати представників США у закордонних справах Майкл Маккол.

«Неприйнятно, що наш стратегічний партнер Україна зі ЗМІ дізналася про ганебне рішення скасувати критично важливі санкції проти «Північного потоку-2», а не безпосередньо від адміністрації Байдена. Президент США повинен використовувати надані Конгресом повноваження для зупинки добудови трубопроводу» - заявив Маккол.

Зустріч Путіна та Байдена: три тези про роль України«Українське питання» точно постане на зустрічі двох президентів – Джо Байдена та Володимира Путіна. Яких наслідків Україні варто очікувати від підсумків саміту двох лідерів – аналізував політолог Олександр Радчук.

Республіканець зазначив, що Байден зобов'язаний зустрітися із Зеленським до саміту в Женеві, щоб засвідчити підтримку США територіальної цілісності та суверенітету України. Маккол нагадав, що запуск ПП-2 ставить Україну в вразливе становище і в цьому вина Байдена.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Бесіда двох лідерів відбулася перед зустріччю Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним, яка призначена на 16 червня.

Відомо, що на саміті в Женеві президенти США Джо Байден і РФ Володимир Путін обговорять питання стратегічної стабільності, Україну, Білорусь і багато інших моментів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: