Байден просить Конгрес виділити на боротьбу з ВІЛ 670 млн доларів

Читать на русском
Президент США Джо Байден закликав Конгрес збільшити фінансування боротьби з ВІЛ-інфекцією. Він просить виділити 670 млн доларів.
Фото DW

Президент США Джо Байден закликав Конгрес збільшити фінансування боротьби з ВІЛ-інфекцією. Він просить виділити 670 млн доларів.

Про це повідомляє Голос Америки.

Байден звернувся до Конгресу з приводу виділення 670 мільйонів доларів, що на 267 мільйонів більше, ніж раніше.

«Задля вшанування всіх, кого ми втратили, і тих, хто живе із вірусом - а також самовідданих опікунів, активістів та люблячих людей, які допомагають нести тягар цієї кризи, – ми повинні заново присвятити себе зменшенню ВІЛ-інфекцій та смертей, пов’язаних зі СНІДом», – наголосив він.

Які хвороби ставали причиною смерті українців у 2015-2020 рокахВ Україні від хвороб системи кровообігу щорічно вмирає майже 400 тисяч осіб. Це найпоширеніша причина смерті.

Вірус імунодефіциту людини, який спричиняє синдром набутого імунодефіциту (СНІД), вдасться подолати до 2030 року. Такий прогноз озвучила керівник програми боротьби зі СНІДом в ООН Вінні Б’яньїма. Вона зазначила, що її агентство просить уряди країн зосередитися на нерівностях, які не дають людям можливості доступу до необхідних послуг.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: