У Німеччині вимагають відставки глави МОЗ після «маскового скандалу»

Читать на русском
В Німеччині вимагають відставки міністра охорони здоров'я Йенса Шпана, який закупив неякісні захисні маски для країни на мільйони євро.
Reuters

В Німеччині вимагають відставки міністра охорони здоров'я Йенса Шпана, який закупив неякісні захисні маски для країни на мільйони євро.

Про це повідомляє Spiegel.

Журналісти SPIEGEL довідалися, що міністерство під керівництвом Шпана на початку 2020 року закупило великий обсяг масок вартістю мільйони євро, які виявились неякісними. Маски планували роздавати бездомним людям і людям з інвалідністю.

Вакцинний туризм: де у світі готові прищеплювати туристів від COVID-19Вакцинувати туристів від коронавірусу готові у США, Сан-Марино. Скоро така можливість з'явиться на Мальдівах.

За відставку міністра виступили лідери соціал-демократів. Вони наполягають на тому, що міністр повинен нести відповідальність за необдумані дії із закупівлею китайських масок. Там заявили, що поведінка Шпана була негідною і негуманною.

«Це негідно і негуманно, якщо глава МОЗ ділить людей на два сорти – тих, хто отримує маски високої якості і тих, хто може обійтися низькоякісними», – заявив співголова Соціал-демократичної партії Німеччини Норберт Вальтер-Борьянс.

Нагадаємо, експерти Постійної комісії з вакцинації в Німеччині вважають, що повторно вакцинуватися від коронавірусу потрібно буде не пізніше, чим у 2022 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: