Берлін виділив майже 3 мільйони євро на підтримку білоруських журналістів

Читать на русском
Уряд Німеччини виділив близько 2,9 мільйона євро на підтримку білоруських журналістів, які переслідуються за політичними мотивами.
Фото DW

Уряд Німеччини виділив близько 2,9 мільйона євро на підтримку білоруських журналістів, які переслідуються за політичними мотивами.

Про це йдеться у відповіді статс-секретаря в МЗС ФРН Мігеля Бергера на запит експерта щодо Східної Європи фракції «зелених» у бундестазі Мануеля Саррацина, повідомляє DW.

Ці кошти мають піти на забезпечення юридичної допомоги затриманим та обвинуваченим журналістам, а також, можливо, на заміну пошкодженої техніки чи програмного забезпечення. У публікації зазначається, що фінансова допомога в поточному році запланована також для незалежних ЗМІ в самій Білорусі й за її межами.

«Хвиля жорстких репресій щодо незалежних журналістів у Білорусі не припиняється», – заявив Саррацин.

Проти режиму Лукашенка: які наймасовіші акції протесту проходили у БілорусіНайбільш масові акції протесту, які були у Білорусі з 1996 року і донині, дивіться в інфографіці Слово і діло.

Він також наголосив на важливості підтримки Берліном незалежних білоруських ЗМІ як у самій країні, так і тих, які перебувають у вигнанні. За його словами, у багатьох випадках пряма і швидка допомога відіграє вирішальну роль.

Нагадаємо, білоруські силовики затримали головного редактора Гродненського новинного сайту Hrodna.life Олексія Шота. Згідно зі словами екс-дружини журналіста, правоохоронці під’їхали на автобусі з тонованими вікнами до будинку, де він проживає, а потім заштовхали його в машину і відвезли в невідомому напрямку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: