Протести в Білорусі: за день затримали більш ніж 40 активістів

Читать на русском
У п'ятницю, 4 вересня, правоохоронні органи Білорусі затримали 41 учасника масових акцій. 21 з них досі залишаються під вартою.

У п'ятницю, 4 вересня, правоохоронні органи Білорусі затримали 41 учасника масових акцій. 21 з них досі залишаються під вартою.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ Білорусі, пише Белта.

«Всього вчора за порушення законодавства про масові заходи затримали 41 особу. До розгляду в суді справ про адміністративні правопорушення до місць тримання затриманих посаджено 21 особу», - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що загальна чисельність учасників 22 акцій в 13 населених пунктах склала близько тисячі осіб.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

Як відомо, в Мінську на площі Свободи співробітники правоохоронних органів затримали близько 20 журналістів. Серед затриманих журналісти Reuters, Associated Press, ТАСС, «Наша Нива» та TUT.by.

Нагадаємо, 14 серпня ЦВК Білорусі оголосила офіційні результати виборів президента, згідно з якими Лукашенко набрав 80,1% голосів, тоді як Світлана Тихановська - 10,1%.

Опозиція і громадськість не визнали результати ЦВК, через що в Білорусі тривають протести.

Правоохоронці практично щодня затримують десятки мітингувальників, до яких потім застосовують тортури та тиск. Відразу після виборів з країни була змушена виїхати головна опонентка Олександра Лукашенка - Світлана Тихановська. Крім того, після погроз Білорусь залишили кілька журналістів і діячів культури. «Слово і діло» вивчило, куди їдуть від репресій публічні білоруси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: