Зустріч Зеленського і Путіна важливіша, ніж зустріч Путіна і Байдена – Подоляк

Читать на русском
При цьому Подоляк визнав, що зустрічі Байдена і Путіна чекає весь світ, оскільки крім України у світі існує чимало інших питань, де замішана Росія.
Зеленський і ПутінEPA - European Pressphoto Agency

Зустріч президента України Володимира Зеленського і президента Російської Федерації Володимира Путіна має для української держави набагато більше значення, ніж зустріч Путіна з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.

Про це розповів радник керівника офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю на телеканалі «Україна 24».

«Ми, швидше, чекаємо зустрічі президента Зеленського і президента Путіна, тому що це, на мій погляд, більш важливо для нас. Тому що Володимир Олександрович на сьогодні точно розуміє всі ризики ситуації, що склалася. Він точно розуміє, які можуть бути виходи з цієї ситуації, і це спілкування було б набагато ефективнішим», - зазначив Подоляк.

При цьому він визнав, що зустрічі Байдена і Путіна чекає весь світ, оскільки крім України у світі існує чимало інших питань, де замішана Росія.

Зустріч Путіна та Байдена: три тези про роль України«Українське питання» точно постане на зустрічі двох президентів – Джо Байдена та Володимира Путіна. Яких наслідків Україні варто очікувати від підсумків саміту двох лідерів – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Там є багато інших тем, тем і Сирії, Близького Сходу, і тема Східної Європи, і тема, скажімо, «Північного потоку-2». Багато тем, наслідком яких є постійна ескалація в глобальному сенсі. Тобто, Росія постійно підіймає планку, скажімо так, жорстких пропозицій, і світу треба на це реагувати. І безумовно, президент Сполучених Штатів Байден вважається, скажімо, більш уповноваженим переговірником з Російською Федерацією в цих питаннях», - додав Подоляк.

Він додав, що Україна отримує всю необхідну інформацію про контакти США і Росії, в першу чергу, безпосередньо з Адміністрації президента США. Тому заяви про те, що обговорення пов'язаних з Україною питань на міжнародній арені відбувається без її участі, є не зовсім вірними.

«Це не зовсім вірно. Тому що Світовий Порядок денний і дає підстави говорити про якісь ескалаційні точки без присутності тієї чи іншої країни. Для нас це невигідно, але для нас це важливо, тому що, і Сполучені Штати, і Росія мають своє бачення того, як цей регіон в цілому повинен розвиватися. Безумовно, вони у двосторонньому форматі можуть обмінятися думками. Ми точно отримуємо інформацію про те, про що вони будуть говорити по дипломатичних каналах, по закритих каналах, по каналах, які має Андрій Борисович Єрмак, отримуємо навіть по медійних каналах, трохи пізніше. Безумовно, ми всю цю інформацію отримуємо», - зазначив Подоляк.

Нагадаємо, раніше в МЗС України заявили, що президент США Джо Байден проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським перед тим, як зустрічатися з російським лідером Володимиром Путіним.

Раніше в ОП назвали умову зустрічі Зеленського з Байденом.

Також ми писали, що зустріч президента Росії Володимира Путіна з американським колегою Джо Байденом відбудеться 16 червня в Женеві.

Відомо, що Байден під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним планує обговорити Україну, крім цього, серед тем зустрічі лідерів США і Росії буде Білорусь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: