РНБО може заборонити в'їзд 11 російським акторам

Читать на русском
Кабмін запропонував РНБО запровадити санкції проти 11 російських артистів. Їм хочуть заборонити в'їзд до України на 3 роки через відвідування Криму.
Володимир ВдовиченковФото: Андрій Савельєв

Кабмін запропонував Раді нацбезпеки і оборони запровадити на три роки санкції щодо 11 акторів і артистів з Росії. Причина - порушення порядку в'їзду до Криму.

Таке рішення було прийнято на засіданні Кабміну в середу, 26 травня, передає пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Мінкульт за 6 років виключив з «чорного» списку лише чотирьох артистів РФМінкультури за весь час існування чорного списку російських артистів виключило з нього чотири людини - трьох росіян і одного італійця.

«За поданням Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і Міністерства культури, Кабінет міністрів схвалив і повинен протягом трьох днів внести на розгляд РНБО пропозицію про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів строком на 3 роки до 11 громадян РФ», - йдеться в повідомленні.

До переліку потрапили російські актори театру і кіно: Володимир Вдовиченков, Жанна Еппле, Ольга Кабо, Дмитро Орлов, Олександр Петров, Євген Пронін, Євген Стичкін, Павло Трубінер, Олексій Чадов, а також виконавці Анастасія Сланевська (творчий псевдонім «Слава») і Ярослав Сумішевський.

Пакет санкцій передбачає заборону для цих громадян на в'їзд в Україну терміном на три роки.

Нагадаємо, минулого тижня три російських актора потрапили до чорного списку України (Ігор Копилов, Ігор Петренко і Марія Миронова).

Раніше в Мінкульті пояснили, як формується «чорний список» артистів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: