Україна внесла до чорного списку двох російських співачок

Читать на русском
Мінкульт вніс двох російських співачок Олену Апіну і Юлію Глібову (Беретту) до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці країни.
Олена Апіна

Мінкульт вніс двох російських співачок Олену Апіну і Юлію Глібову (Беретту) до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці країни.

Про це повідомляється на сайті відомства у понеділок, 25 січня.

«До Міністерства культури та інформаційної політики надійшли листи Служби безпеки України про включення до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, громадянок РФ Юлії Глєбової та Олени Апіної. Відповідними наказами Мінкультури від 22 січня російських артисток включили до переліку», - йдеться в повідомленні.

Чорний список: кому з відомих людей заборонений в’їзд до УкраїниЧорний список Міністерства культури налічує 150 відомих акторів, режисерів, співаків та інших діячів культури. Більшість із них – росіяни.

У відомстві нагадали, що процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством повноваженнями вирішувати «включати» або «не включати» до списку Мінкультури не наділене. Станом на 25 січня у цьому списку 159 осіб.

Включення російських артисток до чорного списку означає заборону на показ концертів, передач, фільмів та серіалів по телебаченню з їхньою участю, а також заборону на в'їзд до країни.

При цьому в міністерстві не уточнили, через що саме було ухвалене таке рішення.

Раніше Держкомітет телебачення і радіомовлення заборонила ввозити до України з Росії ще 18 книг, в яких знайшли пропаганду країни-агресора.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: