У Зеленського назвали подвійне громадянство загрозою нацбезпеці

Читать на русском
Питання подвійного громадянства вже давно обговорюється на рівні національного законодавства, в тому числі в Україні
Федір Веніславський24 канал

Подвійне громадянство для України цілком прийнятно, якщо мова йде не про співробітників державних органів. Подвійне громадянство у людей на державній службі - це загроза національній безпеці.

Про це заявив представник президента України в Конституційному суді Федір Веніславський в ефірі телеканалу «Україна 24».

Веніславський нагадав, що питання подвійного громадянства вже давно обговорюється як на рівні національного законодавства. Причому як у міжнародному праві, так і в українському законодавстві. В українській Конституції закріплений принцип єдиного громадянства, але з іншого боку, Україна бере на себе турботу про громадян країни за кордоном.

Подвійне громадянство: нардепи пропонують заборонити голосувати власникам паспортів країни-агресораУ Раді з'явились три законопроєкти, які пропонують легалізацію подвійного громадянства, штрафи, кримінальну відповідальність або звільнення високопосадовців із паспортом РФ.

В цілому, на його думку, тут варто враховувати два аспекти.

«Перший - безумовно, не може бути громадянином іншої держави особа, яка обіймає посаду в держорганах, це загроза нацбезпеці. Якщо людина має два паспорти, це має бути 100% підставою для припинення повноважень як представника органів публічної влади», - підкреслив Веніславський.

Глава держави Володимир Зеленський у четвер, 4 березня, ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) щодо подвійного громадянства в українців.

Раніше Рада нацбезпеки та оборони розглянула питання подвійного громадянства в Україні та доручила Кабміну розробити проєкт закону щодо осіб з подвійним громадянством.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: