РНБО доручила розробити закон щодо осіб із подвійним громадянством

Читать на русском
Рада нацбезпеки і оборони розглянула питання подвійного громадянства в Україні та доручила Кабміну розробити проєкт закону щодо осіб із подвійним громадянством.

Рада нацбезпеки і оборони розглянула питання подвійного громадянства в Україні та доручила Кабміну розробити проєкт закону щодо осіб із подвійним громадянством.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу після завершення засідання РНБО в п'ятницю, 26 лютого.

«Питання подвійного громадянства. Є певні виклики... Ми схвалили рішення, протягом двох місяців Кабмін запропонує законопроект щодо тих осіб, які мають подвійне громадянство», - сказав він.

Як пояснив Данілов, українська влада має точно знати, чи не мають кандидати на державні посади іншого громадянства. Закон дозволить знати, чи мають громадяни України ще якесь інше громадянство.

«Якщо людина бажає бути народним депутатом, міністром, працювати в органах місцевого самоврядування, ми маємо знати, що це громадянин України. Якщо вона має ще одне громадянство, то вона має відмовитися від нього», - заявив секретар РНБО.

Він додав, що в Україні має з'явитися спеціальний орган, який буде все це контролювати, і буде багаторівнева система верифікації.

Також Данілов зазначив, що Україна введе санкції проти посадових осіб, які зрадили країну. У цей список потрапили десть людина.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: