Пожежі на Луганщині: ВР пропонує звільнити голову області

Читать на русском
Рада прийняла звіт ТСК щодо пожеж в Луганській області і підтримала постанову про звільнення голови місцевої ОДА Сергія Гайдая.
фото з відкритих джерел

Верховна рада прийняла звіт тимчасової слідчої комісії щодо пожеж у Луганській області в 2020 році і підтримала постанову про звільнення голови місцевої ОДА Сергія Гайдая.

Відповідне рішення було ухвалено на пленарному засіданні у четвер, 3 червня. Постанову про звіт комісії підтримали 319 нардепів.

Пожежі на Луганщині: чи можливо в майбутньому попередити катастрофуУкраїна має поцікавитися досвідом таких країн, як Австралія та США, в яких масштабні пожежі відбуваються дуже часто, й це дасть змогу застосувати превентивні заходи для захисту населення, вважає експерт.

Розслідування було присвячено причині масштабних пожеж, дій регіонального управління ДСНС і керівництва області.

У постанові також міститься пропозиція президенту і Кабміну ініціювати звільнення голови Луганської ОДА - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая. Також пропонується звільнити керівника військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександра Стрюка.

Нагадаємо, на початку жовтня 2020 року у Луганській області спалахнули масштабні пожежі, які охопили понад 20 тис. га. До гасіння було залучено понад 1,3 тис. осіб і 284 одиниці техніки. В результаті пожеж загинули 11 осіб і ще 19 постраждали.

У МВС не виключали, що причиною пожеж у Луганській області могла бути диверсія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: