Пожежі в Луганській області: оголошено нові підозри

Читать на русском
Керівнику підрозділу ДСНС на Луганщині та 5 інспекторам повідомлено про підозру у масовій фальсифікації актів про пожежі.
фото ДСНС

Правоохоронці оголосили ще шість підозр в рамках справи про розслідування причин виникнення масштабних лісових пожеж в Луганській області у липні минулого року.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора у вівторок, 16 лютого.

Пожежі на Луганщині: чи можливо в майбутньому попередити катастрофуУкраїна має поцікавитися досвідом таких країн, як Австралія та США, в яких масштабні пожежі відбуваються дуже часто, й це дасть змогу застосувати превентивні заходи для захисту населення, вважає експерт.

Так, про підозру повідомили начальнику одного з відділів управління ДСНС в Луганській області.

Його підозрюють у підбурюванні до вчинення службового підроблення за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України.

Ще п'ять співробітників підпорядкованих територіальних підрозділів підозрюються у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

«До офіційної документації підозрювані вносили неправдиву інформацію про виїзд на охоплену вогнем територію садівничого товариства «Озеро Вовче» в Новоайдарському районі та ліквідацію пожеж силами та засобами пожежно-рятувальних загонів. Cлідством встановлено, що такі заходи не здійснювались, а підозрювані умисно фальсифікували 46 актів про пожежі для викривлення статистичних показників», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на минулому тижні ДБР повідомило про підозру трьом посадовцям ДСНС. Їх підозрюють у підробці актів гасіння пожеж в Луганській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: