Пожежі на Луганщині: які причини могли призвести до трагедії

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

На контрольно-пропускному пункті «Станиця Луганська» через пожежу частково пошкоджені елементи інфраструктури. Ситуацію ускладнюють сильні пориви вітру. ДСНС та правоохоронні органи в своїх звітах зазначають, що поширення вогню вдається локалізувати, однак буде проведене розслідування, яке буде розглядати декілька версій причин пожеж. У коментарі «Слово і діло» політолог Володимир Цибулько зазаначив, що виникненню пожеж сприяли обстріли й розслідування має це врахувати.

«Я вважаю, що це – теракт тому, що одночасно загоряння у 80 точках із побутових причин – малоймовірне. Не може бути такого природнього катаклізму, щоб так співпало. Зрозуміло, що це навмисне застосування якихось вогнепальних боєприпасів плюс вітер», - сказав Цибулько.

Експерт зазначив, що пожежі на Луганщині могли спричинити обстріли з боку окупованої території.

Пожежі на Луганщині: правоохоронці розглядають чотири основних версіїПравоохоронні органи розглядають чотири основних версії виникнення масштабних пожеж у Луганській області.

Цибулько додав, що розслідування причин пожежі повинно проходити із урахуванням епіцентрів пожеж.

«По-перше, такі обстріли вже підтверджені, а по-друге, зараз важливо слідкувати за діями прокуратури та слідчих органів. Зараз, наприклад, відкрили декілька кримінальних справ, але важливо розуміти географію підпалу й технологічно вести розслідування, синхронізовано із такими даними, раз така версія є й, більш того, обстріли – підтверджені», - пояснив експерт.

Нагадаємо, 30 вересня в Луганській області спалахнули масштабні пожежі, що охопили близько 10 тисяч гектарів. Причиною загоряння могли стати обстріли з боку бойовиків.

За останніми даними, в результаті пожеж загинуло 11 осіб, пошкоджено до 300 будинків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: