Пожежі в Луганській області: чиновників ДСНС підозрюють у недбалості

Читать на русском
ДБР проводить слідчі дії через можливу недбалість керівництва управління ДСНС на Луганщині під час гасіння пожеж у регіоні.
фото ДСНС

ДБР проводить слідчі дії через можливу недбалість керівництва управління ДСНС на Луганщині під час гасіння пожеж у регіоні.

Про це повідомляється на сайті ДБР у четвер, 22 жовтня.

Керівництво місцевої служби ДСНС підозрюється у можливому неналежному виконанні своїх службових обов'язків, що призвело до тяжких наслідків пожеж у вигляді загибелі людей, знищення споруд, будівель і лісових масивів у вересні-жовтні цього року.

Наймасштабніші лісові пожежі в УкраїніПротягом останніх дев'яти років в Україні за кількістю випадків загоряння лісу лідирує 2017 рік – 2 тисячі 371 випадок.

Слідство ведеться за статтею про неналежне виконання службовою особою обов'язків через несумлінне ставлення до них, що призвело до істотного збитку правам, свободам та інтересам громадян, держави, що призвело до тяжких наслідків (ч.2 ст.367 КК України).

Санкції цієї статті передбачають тюремний термін від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років.

Нагадаємо, в кінці вересня на Луганщині пожежі охопили понад 20 тисяч гектарів. До гасіння вогню була залучена авіація та пожежний потяг. У результаті пожеж загинули 11 осіб та ще 19 постраждали. Вогонь вдалося повністю загасити лише 8 жовтня.

За фактом пожеж в поліції відкрили 14 кримінальних проваджень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: