ВАКС не застосував запобіжний захід експосадовцю філії «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу підозрюваному.

Вищий антикорупційний суд не застосував запобіжний захід колишньому начальнику управління обліку нафтопродуктів та складського господарства філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Нікіфорову, підозрюваного у зловживаннях, які завдали 103 млн грн збитків.

Таке рішення 27 травня ухвалив слідчий суддя ВАКС Тимур Хамзін, повідомляє «Слово і діло».

«Відмовити у задоволенні клопотання детектива Другого відділу детективів Третього підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України про застосування запобіжного заходу у вигляді застави», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом експосадовцям УЗ та представнику компанії «Вог Аеро Джет». Як встановило слідство, на початку 2017 року посадовці УЗ вжили узгоджених дій для отримання одним із постачальників дизельного пального безпідставного підвищення ціни на нього, збільшивши свій прибуток на загальну суму майже 103 млн грн.

Більш того, попри наявність чинних попередніх контрактів, які дозволяли УЗ продовжувати отримувати пальне за нижчими цінами, службові особи залізниці умисно наполягли на виконанні поставок саме за новими, вищими на 15-20% розцінками.

Організатором вказаний зловживань, на думку слідства, є представник компанії «Вог Аеро Джет» Анатолій Савич, якого заочно судять як організатора інших зловживань на «Укрзалізниці».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: