Республіканці в Конгресі вимагають від уряду негайних санкцій проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Конгресмени вважають, що твердження Держдепартаменту про негативний вплив санкцій проти компанії-оператора ПП-2 на відносини США з союзниками позбавлене підстав
Капітолій СШАImago Image Center

Група з 20 конгресменів від Республіканської партії Сполучених Штатів зажадала від уряду країни негайного скасування обмежень на санкції проти компанії-оператора російського газопроводу «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG.

Про це йдеться в офіційному листі-зверненні членів Конгресу США до керівництва Державного департаменту.

«Обґрунтування, надане Конгресом про скасування санкцій, вельми проблематично. Ми вимагаємо, щоб ви негайно усунули ці непродумані винятки та застосували обов'язкові повноваження, прийняті Конгресом», - йдеться в документі.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

За словами самих ініціаторів звернення, твердження Держдепартаменту про негативний вплив санкцій проти компанії-оператора ПП-2 на відносини США з Німеччиною, Європейським союзом і союзними країнами абсолютно не відповідає реальному стану справ, зокрема, позиції низки країн Центральної та Східної Європи, включаючи Україну. Саме зазначені країни мають від російського проєкту найбільші проблеми.

«Жорсткі та однозначні публічні заяви потрібно поєднувати з жорсткими та однозначними діями... Чим довше адміністрація Байдена буде тягнути, тим більше посилюватиме зловмисний вплив Путіна по всій Європі», - вважають конгресмени.

Раніше Держдеп США оголосив про припинення санкцій проти Nord Stream 2 AG. Однак, з наступного дня США наклали санкції на 13 російських судів, що беруть участь в реалізації проєкту, і низку російських організацій.

Нагадаємо, 21 травня Верховна рада прийняла постанову, в якій просить Палату Представників і Сенат Конгресу США 117-го скликання застосувати всі законні способи для «повної та незворотної зупинки будівництва газопроводу» в рамках проєкту «Північний потік-2», а саме - ввести санкції проти всіх учасників російського геополітичного проєкту Nord Stream AG.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: