Радниця екскерівника Укравтодору Новака подала позов проти НАБУ

Читать на русском
Столичний адмінсуд отримав позов від радниці колишнього очільника агентства автомобільних доріг, але не став його розглядати.
Віра Бічуя (друга зліва)

Колишня радниця ексвиконувача обов'язків голови Державного агентства автомобільних доріг Славоміра Новака Віра Бічуя намагалася оскаржити вручення їй підозри у межах спільної справи Національного антикорупційного бюро України та Центрального антикорупційного бюро Польщі.

Про це йдеться в рішенні Окружного адміністративного суду міста Києва від 4 березня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в ухвалі, Бічуя подала позов, в якому просила визнати протиправними дії НАБУ щодо вручення їй підозри без отримання запиту про міжнародну правову допомогу; визнати протиправними дії НАБУ щодо вилучення в неї 4700 доларів і передачі їх у карну справу Польщі у якості майнового забезпечення та стягнути з державного бюджету еквівалент цієї суми в гривнях, а саме 131 272 грн.

«Відмовити у відкритті провадження в адміністративній справі», – ухвалив суддя.

Суддя вказав, що не може вирішити цей спір через те, що вказані дії були вчинені у кримінальному процесі та вимагає перевірки дотримання кримінального процесуального законодавства. Вказане унеможливлює розгляд даної справи у порядку адміністративного судочинства.

Нагадаємо, прессекретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Зарін у Twitter повідомив про затримання Новака в Польщі, а також ще двох - колишнього командувача JW GROM Даріуша З. і підприємця з Гданська Яцека П. Імовірно, йдеться про екскомандувача військової частини Сил спеціального призначення Польщі JW GROM Даріуша Завадку.

Пізніше в НАБУ повідомили, що Новака та інших затримали в межах спільного розслідування детективів, прокурорів САП та Центрального антикорупційного бюро Польщі. Після цього журналіст «Слово і діло» з'ясував, у чому саме підозрюють екскерівника Укравтодору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: