У ЄС мають намір посилити правила видачі шенгенських віз

Читать на русском
Біометричні дані дітей до 12 років будуть видалятися при виїзді із Шенгенської зони або при закінченні терміну дії візи.

У ЄС мають намір посилити правила видачі шенгенських віз для підвищення безпеки в регіоні. Нові правила передбачають більш глибокі перевірки претендентів на їхнє отримання та посилення інтеграції баз даних країн-членів ЄС.

Про це йдеться в пресрелізі Ради ЄС.

Серед пропонованих змін необхідність робити «живе» фото при подачі заяви на отримання шенгену і здача відбитків пальців дітьми.

Відзначається, що фотографію для шенгенської візи потрібно буде робити при подачі заяви, в тому числі для дітей у віці до шести років. Цей захід у ЄС пояснили необхідністю боротьби із торгівлею дітьми.

Зміни торкнулися і віку претендентів на шенгенську візу, які мають здавати відбитки пальців. Планується, що обов'язкову дактилоскопію після набуття правилами чинності будуть зобов'язані здавати діти із шести років (зараз з 12 років).

Подорожі та COVID-19: які країни відкриті для українцівУкраїнці можуть полетіти в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Туніс, Кіпр, Грузію, Чорногорію. Але з певними обмеженнями.

Біометричні дані дітей до 12 років будуть видалятися при виїзді із Шенгенської зони або при закінченні терміну дії візи. Така інформація про інших одержувачів віз буде зберігатися у базах п'ять років.

Не здавати відбитки пальців зможуть люди старші за 75 років, оскільки у зв'язку з віком «погіршується якість» відбитків.

Планується, що бази країн-членів ЄС будуть інтегровані. Це дозволить отримувати інформацію не тільки про короткострокові, а й про довгострокові візи, а також посвідки на проживання, які дозволяють вільне пересування Шенгенською зоною.

Документ отримав схвалення Ради ЄС. Тепер зміни має затвердити Європейський парламент.

Раніше повідомлялося про те, що українці з червня зможуть їздити до Австрії та Угорщини поїздом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: