Українці з червня зможуть їздити до Австрії та Угорщини поїздом

Читать на русском
Україна з 1 червня поновлює залізничне сполучення з Австрією та Угорщиною. У Мінінфраструктури нагадали правила в'їзду.
фото УНІАН

Україна з 1 червня поновлює залізничне сполучення з Австрією та Угорщиною.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України у понеділок, 31 травня.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«У зв'язку зі стабілізацією ситуації з коронавірусом Укрзалізниця відновлює міжнародне сполучення з країнами Євросоюзу. З 1 червня поновлюється курсування рейсу Київ-Відень, що переміщується через Будапешт. Поїзд відправлятиметься щодня з Центрального київського вокзалу. Також в перший день літа відновлюється рейс за маршрутом Чоп-Захонь. Квитки можна придбати тільки у міжнародних касах вокзалів», - повідомили у відомстві.

Міністерство нагадало про обмеження, які діють зараз при в'їзді до Австрії та Угорщини.

Так, для в'їзду в Австрію потрібно мати підтвердження про негативний результат тесту COVID-19 за 72 години або підтвердження про вакцинацію. Ще один варіант - підтвердження про одужання після COVID-19.

Також слід зареєструвати подорож онлайн в системі Pre-Travel-Clearance, не пізніше ніж за 72 години до в'їзду. Формуляр доступний на сайті oesterreich.gv.at, а також на entry.ptc.gv.at.

Після прибуття до Австрії потрібно зробити контрольний тест, а звільнення від самоізоляції дозволяється не раніше 5 дня.

В'їзд до Угорщини для громадян України можливий тільки після отримання дозволу угорської поліції. Всі українці обов'язково відбувають 10-денний карантин. З 1 травня 2021 року від ізоляції звільняються українці, які мають «паспорт вакцинації» і посвідку на проживання в Угорщині.

Нагадаємо, зараз для подорожей українців відкриті 107 країн. Також Україна активно працює над укладенням двосторонніх угод про паспорти вакцинації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: