Ми маємо реформувати Шенген, щоб убезпечити Європу – Макрон

Читать на русском
Французький президент Еммануель Макрон пропонує змінити принципи функціонування Шенгенської зони для того, щоб убезпечити захист країн ЄС від терористів.
Фото: facebook.com / Emmanuel Macron

Французький президент Еммануель Макрон пропонує змінити принципи функціонування Шенгенської зони для того, щоб убезпечити захист країн ЄС від терористів.

Про це він заявив під час відеосаміту лідерів ЄС щодо протидії терористичним загрозам, пише «Європейська правда».

Очільник Франції зауважив, що країнам ЄС потрібна «швидка спільна скоординована відповідь» з огляду на останні теракти у Франції та Австрії, і серед необхідних кроків - реформа Шенгенської зони.

«Ми маємо реформувати Шенгенську зону, щоб це був простір безпеки. Для цього потрібно посилити заходи безпеки на зовнішніх кордонах ЄС, покращити механізми оцінки функціонування Шенгену, включно з покаранням для тих, хто не виконує свої зобов’язання, відновити управління цим простором, що зараз не відстежується регулярно, охоплюючи усі пов’язані аспекти - кордони, питання притулку і міграції, внутрішньої безпеки. Було б добре створити Раду внутрішньої безпеки», - підкреслив Макрон.

Він також додав, що реформа Шенгену забезпечить свободу (пересування – ред.) у безпеці.

«Будь-які прогалини у системі безпеки на зовнішньому кордоні чи в одній з країн-членів - це ризик для усіх країн», - наголосив французький президент.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Євросоюзі стартує робота над реформою Шенгену.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: