ВАКС повернув прокурору САП обвинувачення стосовно депутата Кримчака

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив повернути прокурору обвинувальний акт у справі заволодіння столичною землею через зміну санкції.
Сергій Кримчак з адвокатами

Вищий антикорупційний суд повернув прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувальний акт стосовно депутата Київської міської ради Сергія Кримчака, оскільки одна стаття з обвинувачення стала проступком.

Таке рішення 17 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС у складі головуючого Ігоря Строгого, суддів Віктора Маслова та Лесі Федорак, повідомляє «Слово і діло».

Як вказали судді, Кримчака обвинувачують у заволодінні землею в Києві (частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України) та підробленні документів, печаток, штампів та бланків (ч. 3,4 ст. 358 ККУ). Натомість, стаття ч. 4 ст. 358 КК України вже є кримінальним проступком, а тому судді вирішили повернути обвинувальний акт прокурору САП.

Як відомо, у цій же справі обвинувачують двоюрідного брата Кримчака Василя Тем'янинця – в злочинах, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209. За версією слідства, він виконував роль спільника в реалізації схеми.

За даними органів правопорядку, підозрюваний, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин і маючи доступ до інформації про наявність у столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував схему заволодіння трьома ділянками загальною площею 2600 кв. м.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи Кримчака. Також САП скерувала цю справу до суду. Пізніше обвинувальний акт стосовно депутата передали до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: