Помер посол України в Таїланді

Читать на русском
Андрію Бешті було 45 років. Він був призначений послом у Таїланді в листопаді 2015 року п'ятим президентом Петром Порошенком, прибув до Таїланду в січні 2016- го.

Вчора вночі помер посол України в Таїланді Андрій Бешта.

Про це повідомив у Twitter президент Володимир Зеленський.

«Жахлива новина. Вночі обірвалося життя посла України в Таїланді Андрія Бешти», - написав глава держави, не назвавши причину смерті.

За його словами, Бешта був високопрофесійним дипломатом і віддано служив інтересам України.

«Висловлюю щирі співчуття його родині та близьким», - додав Зеленський.

Андрію Бешті було 45 років. Він був призначений послом у Таїланді в листопаді 2015 року п'ятим президентом Петром Порошенком, прибув до Таїланду в січні 2016- го.

Бешта закінчив у 1998 році факультет міжнародних відносин у Львівському університеті імені Франка. Починав дипломатичну кар'єру як аташе, третій і другий секретар у департаменті ООН та інших міжнародних організацій у Міністерстві закордонних справ (1998-2001-й).

У 2001-2005-му був другим і першим секретарем представництва України при ООН в Нью-Йорку. У 2005-2007-му підвищений до рангу радника, очолював відділ департаменту ООН та інших міжнародних організацій в МЗС.

У 2007-2011-му Бешта був радником посольства України в Таїланді. У 2011-2016-му - заступником директора та в. о. директора Департаменту міжнародних організацій в МЗС.

Раніше повідомлялося про те, що колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Віктор Гвоздь загинув на курорті у Єгипті, після заняття дайвінгом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: