ОБСЄ зафіксувала 457 порушень на Донбасі

Читать на русском
На Донбасі все ще не діє режим «тиші». Спостерігачі з Організації з безпеки і співпраці в Європі фіксують порушення припинення вогню в нових районах.

На Донбасі все ще не діє режим «тиші». Спостерігачі з Організації з безпеки і співпраці в Європі фіксують порушення припинення вогню в нових районах.

Про це йдеться в звіті СММ ОБСЄ за 29 травня.

За минулу добу на Донбасі зафіксували 457 порушень «тиші». При цьому в Донецькій області їх виявили 383, в тому числі 77 вибухів. Спостерігачі ОБСЄ відзначають, що 74 вибухи розцінюються ними, як вибухи «невизначеного походження», 2 вибухи пролунали у повітрі, а один - це розрив.

При цьому в ОБСЄ відзначають, що в районі донецького аеропорту знову стало голосно.

Переговори ТКГ хочуть перенести з Мінська: яка країна може стати новим майданчикомПереговори ТКГ по Донбасу, швидше за все, більше не будуть проходити в Мінську. Куди їх можуть перенести і як до цього ставляться сторони.

«Більшість порушень відбулися в районі на південь від зруйнованого міжнародного аеропорту «Донецьк», а також у районах на північ від н. п. Широкино, де також зафіксовано більшість вибухів», - йдеться в повідомленні.

Наприклад, в Широкино чули 54 вибухи невизначеного походження. Крім вибухів у Донецькій області зафіксували спалахи дульного полум'я (Авдіївка), обстріл зі стрілецької зброї (Богданівка, Петровське).

У Луганській області СММ ОБСЄ зафіксувала 32 порушення режиму припинення вогню, в тому числі 3 вибухи невизначеного походження.

Відзначається, що більшість порушень спостерігачі зафіксували в районі Попасної. Там чули 23 черги з великокаліберних кулеметів. В районі Орєхово спостерігачі чули 5 черг із цієї зброї.

Раніше в ОБСЄ назвали основні причини загибелі мирних жителів на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: