В ОБСЄ розповіли про загострення ситуації на Донбасі

Читать на русском
Організація з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала 540 порушень припинення вогню на Донбасі - велика їхня частина сталася в Луганській області.

Організація з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала 540 порушень припинення вогню на Донбасі - велика їхня частина сталася в Луганській області.

Про це йдеться в звіті СММ ОБСЄ за 14 травня.

У Донецькій області спостерігачі зафіксували 208 порушень режиму припинення вогню, включаючи 99 вибухів. При цьому один вибух розцінюється як вибух від вихідного вогню, 1 вибух у повітрі, 11 розривів боєприпасів та 86 вибухів невизначеного походження.

Політична гра і провокація: чому РФ хоче провести на Донбасі вибори у ДерждумуДля чого Росія заговорила про проведення на Донбасі виборів у Держдуму РФ, читайте в матеріалі Слово і діло.

Спостерігачі відзначають, що більшість порушень відбулися неподалік від ділянки розведення в районі н. п. Петровське. Там чули 20 черг зі стрілецької зброї, 15 вибухів і окремі постріли.

Також напруженою ситуація була в напрямок на захід від центрального залізничного вокзалу Донецька. Там чули 14 пострілів зі стрілецької зброї та окремі вибухи (близько 20).

Однак у Луганській області було куди більше порушень. Місія ОБСЄ зафіксувала 332 порушення режиму припинення вогню, включаючи 39 вибухів невизначеного походження.

При цьому, найбільше обстрілів і вибухів лунало в районі ділянки розведення в районі Золотого. Там чули 260 пострілів у різний час.

Також неспокійно було в Попасній. Там чули 38 вибухів невизначеного походження і 33 черги з великокаліберних кулеметів.

Раніше в штабі повідомили про ситуацію на Донбасі в п'ятницю, 14 травня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: