ОБСЄ призупинила польоти дронів над Донбасом

Читать на русском
Місія ОБСЄ на Донбасі призупинила польоти дронів далекого радіусу. Рішення було схвалене після того, як один безпілотник заглушили у тилу підконтрольної Україні території.

Місія ОБСЄ на Донбасі призупинила польоти дронів далекого радіусу дії. Рішення було схвалене після того, як один безпілотник заглушили у тилу підконтрольної Україні території.

Про це йдеться в звіті на сайті ОБСЄ.

Вчора місія запустила безпілотник з бази в Степанівці (54 км на північ від окупованого Донецька), і відразу після запуску зафіксували глушіння сигналів обох модулів GPS. Майже через годину поблизу підконтрольного Україні населеного пункту Бахмутське (77 км на північ від Донецька) спостерігачі запустили режим аварійного управління і направили його на базу в Степанівці.

На базі сталася аварійна посадка, у результаті удару пошкоджені хвостовій кіль і хвостовий відсік фюзеляжу літального апарата.

«Виконання польотів БПЛА далекого радіусу дії призупинено до завершення технічної оцінки, в тому числі на предмет наявності будь-яких інших пошкоджень літального апарату», - йдеться в повідомленні.

У місії підкреслюють, що перешкоди сигналу GPS могли створюватися з будь-якого місця у радіусі десятків кілометрів. СММ не вдалося точно встановити джерело глушіння, проте вона зафіксувала обладнання для радіоперешкод по обидві сторони від лінії зіткнення.

Нагадаємо, ЗСУ взяли на озброєння новий розвідувальний дрон.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: